Pravila privatnosti

KO SMO

Adresa naše web stranice je www.mielecentar-tehnonova.ba.

KOMENTARI

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, a također i IP adresu posjetioca kao i string korisničkog agenta preglednika, kako bismo lakše otkrili spam. Moguće je da je anonimizirani string kreiran iz vaše email adrese (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupne su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidjljiva u kontekstu vašeg komentara.

FAJLOVI

Ako dodate sliku na web stranicu, tebali bi izbjegavati prenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji. Posjetioci web stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

KOLAČIĆI

Ako napišete komentar na našoj web stranici, možete odabrati da spremite ime, email adresu i web stranicu u kolačiće. Razlog za ovo je kako bi Vam olakšali ponovno komentarisanje, jer nećete morati popunjavati Vaše lične informacije više puta. Ovi kolačići traju godinu dana. Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li Vaš preglednik prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik. Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali Vaše podakte o prijavi i Vaše postavke prikaza. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki prikaza traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave će biti uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u Vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić ističe nakon 1 dana.

UGRAĐENI SADRŽAJ SA DRUGIH WEB LOKACIJA S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE

Ako zatražite poništavanje lozinke, Vaša IP adresa će biti uključena u e-poruku za ponovno postavljanje.

KOLIKO DRUGO ZADRŽAVAMO VAŠE PODATKE

Ako ostavite komentar, komentar i njegove metapodatke zadržavamo na neodređeno vrijeme. To radimo iz razloga da možemo priznati i odobriti bilo kakve slijedeće komentare automatki umjesto da ih zadržavamo u redu za moderaciju. Za korisnike koji se registruju na našoj web stranici, mi također pohranjujemo liččne podatke koje navedu u njiovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, rediti ili obrisati svoje lične podatke u bilo koje vrijeme. Administratori web stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

KAKVA PRAVA IMATE U VEZI SVOJIH PODATAKA

Ako imate račun na ovoj web stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvoznog fajla ličnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

GDJE ŠALJEMO VAŠE PODATKE

Komentari posjetitelja mogu se pregledati automatiziranom uslugom spam detekcije.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem
interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom
podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa
prilikom njihovog prenosa.
Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom
komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN),
koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.
Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom
Visa i Mastercard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.